Over de zangeressen van Wings!

Susannah (‘81) leerde mooie wereldmuziek kennen gedurende haar schooltijd op de vrijeschool en zong bijna zeven jaar met groot enthousiasme mee als lage alt bij Vocal Group Angels Amsterdam. Na haar verhuizing naar Zutphen miste ze dat koor zó, dat ze intensief zocht naar een goede vervanger en die vond ze in Wings! 

Susannah is naast zangeres ook moeder van Emile, Olaf en Iduna, werkt als zelfstandig trouwambtenaar en als juf op de vrijescholen in Zutphen en Arnhem waar ze euritmielessen aan kleuters geeft. Verder maakt ze onder de naam ‘Het Sprookjesbos’ muzikale theatervoorstellingen voor kinderen met Wolfram Reisiger en zingt met hem en haar lief René in het trio Suzie, Blom & de Wolf waarmee ze ‘oud goud’ laten horen. 

Saskia (’65, hoge alt) zingt zolang zij zich kan heugen. Onder andere bij Vocal Group Angels. Net als Susannah zocht Saskia na haar verhuizing naar de juiste zangmatch. Wat is ze blij dat ze die gevonden heeft. De tekst die ze voor Wings maakte beschrijft waarom Saskia zo graag zingt: “Take your time and dare to sing dear. Come on, spread your wings. Fly baby fly!”

Saskia woont samen met Ton en hun zoon Thomas (2003) in Olst waar zij jarenlang hun huiskamerpodium Klein Koninkrijk runden. Momenteel organiseren zij nog concerten in samenwerking met ‘Ut Huus’ in Olst. Naast zangeres is Saskia logopedist. Ze is mede-eigenaar van de praktijk Taalplezier van 0 tot 4. Zij begeleidt ouders in de thuissituatie met behulp van video om hun jonge kind te leren praten en communiceren.
Ook is Saskia Muziek op Schoot docent. Muziek is een prachtig middel om tot interactie en communicatie te komen en om de taalontwikkeling te stimuleren. Saskia schreef door de jaren heen meerdere kinderliedjes. Omdat zij haar muzikale ervaringen wilde delen schreef zij in 2019 samen met Wouter Verhage de liedbundel ‘Kijk! Ik ben een kikker’.

Gioia (‘82) heeft vanaf haar jeugd in Wenen verschillende zangstijlen mogen ontdekken, van klassiek tot vrije stem improvisatie en zelf liedjes maken.
Toen er een uitnodiging kwam om samen Wings! op te richten en vorm te geven, was Gioia’s antwoord ‘Ja!’ vanuit de grond van haar hart. Als sopraan bij Wings! heeft zij een muzikaal thuis gevonden.

Zij is 2008 voor de liefde naar Nederland gekomen, is een aantal jaren later getrouwd met haar Wim en ze hebben samen twee zonen, Joa (’15) en Leonel (’17). Naast zangeres bij Wings! en moeder is Gioia stembevrijder bij haar eigen praktijk Expressionista Stembevrijding en StembevrijdersCollectief. Zij schrijft ook eigen nummers, die zij op gitaar of piano begeleidt en waarvan er een aantal ook samen met Wings! meerstemmig gearrangeerd zijn en onderdeel zijn geworden van het vaste repertoire van Wings!

De foto’s zijn gemaakt door Foto Arend-Jan.