OVER WAT HRC’TJES EN MZC’TJES ZIJN 

HRC: HuiskamerRepetitieConcert! Wings bestaat omdat wij onze prachtige wereldmuziek het liefst delen met ons publiek. Dat doen we ook graag in kleine setting waar we het publiek in de ogen kunnen kijken. En omdat wij graag met meer regelmaat wilden optreden, zochten we daar een vorm voor en zo ontstonden de HuiskamerRepetitieConcerten. Je hoeft geen schouwburgdirecteur te zijn om Wings te boeken. En je hoeft er trouwens ook geen groot budget voor te hebben. Het enige dat je doet is ons vragen voor een HRC’tje. Je nodigt zoveel mogelijk lieve vrienden en familie uit, zet al je stoelen in een fijne opstelling in je huiskamer en ontvangt ons om 19.30 met een kan lekkere kruidenthee, drie kopjes en een schaaltje lekkers (tip: wij smullen van donkere chocolade!) en laat ons daarmee achter. Je gaat lekker een uur je was ophangen of even zelf aan het werk of uitgebreid met je hond wandelen of even wat drinken bij die buuurvrouw die je al te lang niet had gesproken. Ondertussen zingen wij onze stemmen warm en oefenen ons repertoire. Om 20.30 kom je terug, laat ons even in je slaapkamer/badkamer om ons op te tutten en verwelkomt je gasten die dan ook aankomen. Als iedereen zit, start het HuiskamerConcert en zingen we ruim een uur voor jou en je gasten. Naderhand gaat de hoed rond (of is er een open tikkie) voor een vrijwillige bijdrage aan het voortbestaan van Wings en kan er nagepraat worden. 

MZC: MeeZingConcert! In september ’23 kreeg Wings de vraag om te zingen met een groepje dames die een inspiratieclub hebben: vier vrouwen zoeken elkaar zes keer per jaar op om met elkaar te praten en dingen te doen die echt inspireren. Wat een mooi idee! Deze club bestaat al 15 jaar en is wat van samenstelling veranderd, maar nu zijn er vier inspirerende vrouwen die ons hadden uitgenodigd en graag zelf ook iets wilden beleven aan zang door te luisteren, maar ook door te doen! Wij van Wings – Saskia, Gioia en Susannah – bundelden onze krachten en namen de dames mee in een mooie verbindende meditatie-oefening, in stembevrijding, in improvisatie met behulp van vocal painting, in het samen leren en zingen van een canon en een aantal mooie mantra’s. Daartussendoor lieten we hen ook baden in onze muziek, trokken we even onze rode schoenen aan en zongen vanuit ons hart een deel van ons mooie repertoire met ook de première van het lied Storm comin’. Het werd zo goed ontvangen en we vonden dit zelf ook zó leuk dat we hebben besloten om dit vaker te doen! Ons volgende MeeZingConcert wordt binnenkort gepland. Kom je Wings dan ook meebeleven? Vanwege het beperkte aantal deelnemers (afhankelijk van de maat van de ruimte kan dit met 4 tot 10 deelnemers) vragen we voor de MZC’tjes een vastgestelde bijdrage per persoon.

Mail ons als je interesse hebt in een HuiskamerRepetitieConcert! of een MeeZingConcert! in jouw huiskamer. We denken graag samen met je na over de mogelijkheden.

2 antwoorden op “OVER WAT HRC’TJES EN MZC’TJES ZIJN ”

 1. Beste leuke vrouwen van Wings,

  Via Renée Mars kreeg ik jullie website te zien. Ik heb een klein theatertje in Culemborg en zou jullie heel graag laten optreden. Dat zou kunnen in jullie vorm van een openbare repetitie, maar ik kan ook toegang vragen, daar hebben we het nog wel over. Ik word heel enthousiast van jullie verhalen, heerlijke sfeer die erg goed past bij theater De Blauwe Schuur. Kijk maar: http://www.Theaterdeblauweschuur.nl. Hartelijke groet! Nicoline van de Beek

  1. Beste Nicoline,
   Ah, wat ontzettend leuk om te lezen dat we zijn aanbevolen door Renée en dat je ons uitnodigt op jullie blauwe schuur podium! We gaan het rustig bekijken en je hoort snel van ons.
   Met hartelijke groet, Gioia namens Wings!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *